MECHELEN – CHEP Europa, met Benelux-kantoor in Mechelen, behoort tot de beste 1% van alle leveranciers inzake maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). De rangschikking werd opgesteld door het onafhankelijke beoordelingsbureau EcoVadis.

Het is de derde keer op rij dat CHEP Europa het hoogst haalbare gouden erkenningsniveau van EcoVadis heeft bereikt. Het bedrijf werd bekroond voor zijn milieubewuste bedrijfsvoering en voor prestaties op het gebied van milieu, arbeidspraktijken, eerlijke handelspraktijken en bevoorradingsketen. EcoVadis beoordeelt 35.000 leveranciers uit 99 landen binnen 150 bedrijfssectoren.

Dit is niet de enige erkenning die CHEP en moederbedrijf Brambles Limited Group kregen voor hun duurzaamheidsbeleid. Brambles Limited Group werd in zijn wereldwijde categorie – commerciële diensten en benodigdheden – vorig jaar als beste beoordeeld in de Dow Jones Sustainability Index. Brambles is daarenboven een van de zes bedrijven die in 2017 werden vermeld op de Forests A List van CDP, dat wereldwijde leiders in de strijd tegen ontbossing identificeert.

Al deze erkenningen zijn het gevolg van Brambles’ implementatie van de circulaire economie op wereldwijde schaal.

Duurzaamheidsdoelen

Iñigo Canalejo, Director of Sustainability voor Europa, Afrika, India en het Midden-Oosten bij CHEP: “We zijn ontzettend trots dat we opnieuw erkenning hebben gekregen voor onze verrichtingen op het gebied van sociaal verantwoord ondernemen. We zijn een duurzaam bedrijf, en als wereldwijde leider in duurzame supply chains blijven onze acties niet onopgemerkt. CHEP beschikt over de schaal en de expertise om klanten te helpen hun supply chains efficiënter te maken en hun duurzaamheidsdoelen te halen.”

“Dit is allemaal te danken aan ons bedrijfsmodel voor delen en hergebruik, onze end-to-end-samenwerking met cruciale partners en de passie waarmee onze medewerkers zich inzetten voor een betere wereld.”