VanWeert_BlasiJess Van Weert, chef-kok van Restaurant à la carte in Heist-op-den-Berg en eigenaar van Vincero Wines, brengt een eigen Sparkling Wine op de Belgische markt. “Sparkling Wine is erg in trek in o.a. China en Las Vegas. Zes maanden zochten we naar de juiste smaak voor onze eigen Sparkling Wine, Lux Brut”, zegt Jess Van Weert.

De eerste palletten Lux Brut zijn intussen aangekomen, en eerder deze week was Josep Blasi op bezoek bij Vincero Wines. Blasi is directeur van het domein van Roger Manyosa waar de wijn geproduceerd wordt.

“Lux Brut wordt gemaakt volgens de méthode Charmat. Dit is een snelle en efficiënte methode om een mousserende wijn te produceren. Zo blijven de natuurlijke primaire eigenschappen van de druif gewaarborgd”, zegt Blasi.

“De smaak van de sprankelende wijn werd in samenspraak met Josep aangepast”, vult Jess Van Weert aan. “Omdat de wijn rijpt in inox tanks, is het mogelijk de eigenschappen en de smaak aan te passen. Nadien volgt een hergisting op fles. We hebben zes maanden gezocht naar de juiste verhouding en kwamen tot een heerlijke smaak: fruitig en fijn, droog in de mond met een zachte pareling en een zachtgele kleur met een gouden toets. Ideaal als aperitief of als luxebubbel in het nachtleven.”

Vincero Wines heeft alvast een eerste lading van 10.000 flessen of zo’n 15 palletten klaarstaan. “Lux Brut is te verkrijgen met of zonder luxe verpakking, voor professionele klanten en voor particulieren.”

Vincero Wines werd opgericht in het voorjaar van 2014, door chef-kok Jess Van Weert en zakenpartner Koen Peeters. In maart van dit jaar nam de groothandel zijn intrek in de oude eierveiling in Oosterlo (Geel). Vincero Wines beschikt daar over een winkel en stockageruimte. Professionele klanten kunnen er dankzij de loskade met code 24/24 afhalen. Vincero Wines houdt op 7 juni een eerste grote degustatie, in de feestzaal van Taverne Netevallei.

Lux Brut is exclusief te verkrijgen via Vincero Wines. De gebruikte druiven zijn 30% Macabeo, 30% Xarel.lo en 40% Parellada.