Checkpoint Systems maakt RFID meer toegankelijk

checkpointCheckpoint Systems, wereldwijde leider in beschikbaarheids- en beveiligingsoplossingen van winkelartikelen, met Benelux-kantoren in Mechelen, heeft in het Nederlandse Terborg een innovatiecentrum rond Radio-frequency identification (RFID) geopend. Doel is om RFID toegankelijker te maken voor retailers uit Noord-Europa (de Benelux, de Scandinavische landen, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland).

Retailers kunnen in het innovatiecentrum van Checkpoint Systems aan den lijve ondervinden welke impact RFID heeft op hun logistieke processen bij elke stap van de logistieke keten. Het innovatiecentrum fungeert niet enkel als showroom, maar toont retailers hoe het door Checkpoint Systems ontwikkelde platform Check-Net® zorgt voor de optimale zichtbaarheid van alle goederen binnen alle productie-, distributie- en facturatieprocessen. Daarnaast kunnen de bezoekers met eigen ogen zien hoe Checkpoint Systems dagelijks innoveert op het gebied van RFID: van de productie van toonaangevende RFID-labels, via de ontwikkeling van printmachines tot de software en scanners die de volledige goederenstromen van de retailer zichtbaar maken.

Peter Hensgen, Senior Director bij Checkpoint Systems: “Tijdens zo’n bezoek leggen we precies uit hoe RFID de logistieke problemen oplost van de 40 retailers waarmee Checkpoint momenteel onderhandelt, of waarmee we al in de concept- of gedeeltelijke uitrolfase zitten. De technologie is intussen heel sterk geëvolueerd, snel en betaalbaar, en kan eenvoudig op maat van hun eigen retailprocessen geconfigureerd worden.”

Het innovatiecentrum, waar 45 mensen werken, bestaat uit een showroom en twee productievloeren, goed voor een totale grondoppervlakte van 2600 m².