MECHELEN – Charles Leclef van de Mechelse brouwerij Het Anker staat in oktober als onafhankelijke bij M+ op de stadslijst van burgemeester Bart Somers. Dat melden Gazet Van Antwerpen en Het Nieuwsblad.

Charles Leclef is de vijfde generatie brouwer en eigenaar van Brouwerij Het Anker in Mechelen. Hij komt in oktober bij de gemeenteraadsverkiezingen als onafhankelijke op voor de stadslijst VLD-Groen-M+. “Ik denk dat wij met ons project voor de brouwerij iets mooi hebben neergezet. Dat is nog niet klaar en ik ga hier ook niet weg. Verre van zelfs. Maar anderzijds heb ik wel het gevoel dat dit geen slecht moment is om mij eens op een andere manier te engageren voor onze stad. Mechelen ligt me na aan het hart”, vertelt Charles Leclef aan Gazet van Antwerpen.

In 1990 nam Charles Leclef op 24-jarige leeftijd het familiebedrijf over van zijn nonkel. Toen was de brouwerij op sterven na dood. Leclef keerde het tij en met succes. Gouden Carolus is nu één van de bekendste Mechelse producten. Door het onafhankelijke Bier! Magazine werd Charles Leclef onlangs verkozen tot Bierman van het jaar. Ook in zijn thuisstad Mechelen is de brouwer bijzonder populair. Daar werd hij eind 2017 uitgeroepen tot Mechelaar van het jaar.