samenwerkingChameleon IT, gevestigde waarde op de refurbished markt uit Rumst, slaat de handen in elkaar met het Nederlandse Forza Refurbished. Sinds deze week is Chameleon IT de eerste officiële Belgische reseller van Forza Refurbished.

Chameleon IT is gespecialiseerd in het herstellen van alle Apple devices en computers en verkoopt daarnaast ook refurbished iPhones, iPads en Apple Computers. Refurbished toestellen zijn toestellen die worden gerecycleerd voor wederverkoop. Ze komen van toonzalen, verzekeringsmaatschappijen en inruilprogramma’s of werden teruggestuurd vanwege een technisch mankement. Ze worden getest op meer dan 20 punten en indien nodig worden onderdelen vervangen. Daarna worden de toestellen met een sterk verlaagde prijs terug op de markt gebracht.

Forza Refurbished is een vrij nieuwe speler maar heeft de laatste maanden een enorme groei gekend. Het is één van de grootste spelers geworden op de Nederlandse markt en het bedrijf richt sinds kort ook zijn pijlen op België.

Belgische klanten hebben nu de mogelijkheid om de refurbished toestellen eerst te bekijken voor ze kopen en krijgen de service van het instellen van het toestel, overzetten van gegevens en simkaart en een woordje uitleg er gratis bovenop.

Glenn De Cuyper, eigenaar van Chameleon IT: “Dit is een belangrijke stap voor ons. We zijn uitgegroeid van een kleine repairshop tot een grote speler in Vlaanderen. Vorig jaar werden er meer dan 1.800 toestellen verkocht. Ons grootste probleem de laatste maanden was voorraad. Geen enkele supplier heeft zo veel voorraad beschikbaar als Forza en kan tegelijkertijd de kwaliteit leveren die we nu hebben gezien. In het verleden hebben we samengewerkt met verschillende partijen maar telkens botsten we op hetzelfde probleem. Suppliers proberen hun tekort aan voorraad op te vullen met toestellen die waterschade hebben of er esthetisch zeer slecht uitzien, of ze gebruiken namaakonderdelen om de kosten te drukken. Ik was zeer onder de indruk van de professionaliteit van deze supplier. Het is de enige die 24 maanden garantie durft geven op zijn producten.”