RomOm de erkende Vlaams-Brabantse streekproducten nog meer in de kijker te zetten, hebben de 48 bekroonde producenten van de provincie Vlaams-Brabant en de vzw Streekproducten Vlaams-Brabant een certificaat gekregen. Eén van de bekroonde producten is de Rom-koffie van koffiebranderij Rom uit Boortmeerbeek.

“De meerwaarde van dit label voor de streekproducenten is dat zij zich nu kunnen onderscheiden van de vele lokale producten die onze provincie kent. Met een erkend Vlaams-Brabants streekproduct weet de consument voortaan dat het product niet alleen een duidelijke band met de regio heeft, maar dat het ook bij de producent ter plekke wordt gemaakt én dat het al minstens 5 jaar wordt geproduceerd”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor streekproducten. “Voor de consument die meer en meer op zoek gaat naar authentieke streekproducten, kan dit label zeker en vast helpen in zijn zoektocht.”

Rom begon in 1967 als een kleine koffiebranderij en groeide uit tot een begrip in de streek. Het bedrijf schenkt niet alleen aandacht aan perfecte koffie, maar ook aan de kopjes, het koekje, suiker en melk. Het levert zijn producten en diensten aan bedrijven en plaatst automaten in verhuur of full service. Ook particulieren kunnen terecht bij de koffiebranderij, die eveneens helemaal mee is met de recente foodtruck-hype en haar ROM-mobiel verhuurt.

Het bedrijf deelt ook zijn vakkennis. Elke eerste zaterdag van de maand is er showbranding in de Boortmeerbeekse koffiebranderij.