Mechelen – Christophe Degrez, CEO van Eneco, heeft in de Mechelse basisschool De Spreeuwen les gegeven over duurzame energie. De Mechelse energieleverancier en -producent stuurt zijn werknemers als ambassadeur naar alle Vlaamse en Waalse scholen die hiervoor interesse hebben.

Eneco hoopt met dit initiatief kinderen van het vijfde en zesde leerjaar bewust te maken van het belang van duurzame energie voor onze planeet. Om te kunnen evolueren naar een toekomst zonder energieverspilling en milieuvervuiling, is bij de toekomstige generatie een juiste ingesteldheid nodig. Daarom biedt Eneco deze gratis lessen over duurzaamheid aan.

Toekomst

“Voor kinderen is duurzame energie vaak een zeer vaag begrip. Daarom willen we zeer concreet aantonen wat energie betekent in hun leven en hoe duurzame energie hun toekomst beter kan maken”, zegt Silke De Bouw, communications Manager van Eneco. “We moeten samen aan een toekomst van 100% duurzame energie bouwen en de energielessen zijn onze manier om hieraan mee te helpen. We hebben de kennis in huis omdat we bij Eneco dagelijks met duurzame energie bezig zijn, we hebben de middelen en we hebben een heel pak enthousiaste werknemers die staan te springen om voor de klas te staan. Kinderen zijn onze toekomst, het is belangrijk dat we hen ambassadeurs voor klimaatverandering maken.”

Meer dan 40 Eneco-medewerkers boden zich spontaan aan om les te geven over duurzame energievormen. CEO Christophe Degrez beet dinsdagmorgen de spits af in Mechelen. Christophe Degrez: “We willen kinderen warm maken voor duurzame energie met filmpjes, energizers en quizzen. Maar we willen hen ook laten nadenken over hoe we mensen vandaag kunnen overtuigen dat duurzame energie belangrijk is. Kinderen zijn bijzonder creatief. Wie weet wat we van hen nog kunnen leren?”

In de toekomst worden de lessen opengesteld voor iedereen, zodat leerkrachten zelf aan de slag kunnen gaan met behulp van een handleiding.