bobelsenBob Elsen, stichter en CEO van Joker Toerisme met hoofdzetel in Mechelen en vicevoorzitter van Time4Society vzw, kreeg een Lifetime Achievement Award van de faculteit economie en bedrijfswetenschappen van de KU Leuven. De oud-student toegepaste economische wetenschappen van de KU Leuven kreeg de onderscheiding voor zijn realisaties en gedrevenheid als wereldreiziger en duurzaam ondernemer.

Bob Elsen was tot 2005 zaakvoerder van een Leuvense bandencentrale en combineerde de leiding van dat familiebedrijf met de succesvolle uitbouw van Joker Toerisme, een onderneming voor actieve wereldreizigers. Reeds 33 jaar lang organiseert Joker Toerisme, vanuit een tiental kantoren in Vlaanderen en met 70 medewerkers, reizen voor zo’n 60.000 klanten. De kiem van Joker is gelegd tijdens de reizen die Bob Elsen organiseerde voor zijn medestudenten van Ekonomika. De avontuurlijke wereldreizen die hij samen met zijn kompanen samenstelt, gebeuren in een kleine groep, zijn voor actieve mensen, contact-georiënteerd, en met de garantie dat een deel van het reisbudget rechtstreeks wordt afgerekend met de lokale gids, hotel, restaurant, transporteur… “Voor Joker is winst zoals gezondheid. Je hebt het nodig, maar daarvoor alleen leef je niet”, is het motto van Bob Elsen.

Toerisme is één van de belangrijkste groeimarkten in ontwikkelingslanden. Door de concrete aanwezigheid van Joker Toerisme in vele landen kwamen er steeds meer vragen om ondersteuning vanuit de lokale bevolking. Als antwoord hierop stichtte Bob Elsen in 2001 het ontwikkelingsbedrijf vzw Living Stone Dialoog dat professionele trainingen inzake toerisme aanbood. In 2005 richtte hij samen met KU Leuven en Cera Living Stone Intercultureel Ondernemen op, gericht naar ondernemers en leidinggevenden die bewust hun plaats willen innemen in een intens competitieve nieuwe wereldorde. Vandaag wordt deze expertise verder verdiept, niet enkel binnen de eigen vzw ViaVia Tourism Academy, maar ook binnen de vzw Time4Society, waarvan Bob Elsen vicevoorzitter is en waarvoor hij recent het initiatief nam tot hetTime4Society Fonds aan de KU Leuven.