SINT-KATELIJNE-WAVER – Sterrenrestaurant Centpourcent verkocht tijdens de tweede editie van Mercado Mechelen massaal zijn speciaal ontworpen gerecht. Dat leverde in totaal zo’n 4.000 euro op. Die opbrengst gaat nu naar De Refuge.

De tweede editie van Mercado Mechelen in de Oude Vleeshalle trok meer dan 1.000 bezoekers. Bij de drieëndertig standhouders met al het lekkers dat Mechelen en omstreken te bieden heeft, was met Centpourcent ook een sterrenzaak van de partij.

De doelstelling van het sterrenrestaurant uit Sint-Katelijne-Waver was van in het begin duidelijk. “Iedereen houdt van uit eten gaan, maar niet iedereen heeft de financiële mogelijkheden”, vertelt chef Axel Colonna-Cesari. “Daar wilden we graag iets aan doen.” Zo gaat de volledige opbrengst van het pop-uprestaurant naar het sociaal restaurant en tewerkstellingsproject De Refuge.”

Mooie som maakt verschil

Chef Axel Colonna-Cesari en zijn team ontwierpen voor de gelegenheid een speciaal gerecht. De culinaire versie van pekingeend met gebrande en opgelegde komkommer, crème van knolselder en sweet chili van cashewnoten werd 1.100 keer verkocht. “We zijn meer dan tevreden dat we het mooie bedrag van 4.000 euro aan De Refuge kunnen overhandigen”, aldus Axel Colonna-Cesari.

“Vanaf december kunnen wij de prijs van ons driegangenmenu met een euro verlagen. Die zal dan 2,5 euro in plaats van 3,5 euro kosten. Dit betekent een groot verschil voor de mensen die bij ons langskomen”, aldus Nico Heinis, begeleider bij De Refuge.