SINT-KATELIJNE-WAVER – Hongerige magen kunnen tijdens de kerstperiode het beste van Centpourcent in huis halen. Het sterrenrestaurant uit Sint-Katelijne-Waver sluit dan even de deuren om een eigen afhaaldienst op te zetten.

“Met deze traiteurdienst bieden we onze klanten de mogelijkheid om de feestdagen met familie en vrienden in een ontspannende en huiselijke sfeer door te brengen. Tegelijk kunnen ze via ons toch nog van gastronomische menu’s genieten”, zegt Anneleen Soethaert van Centpourcent. “Bij de gerechten zit ook extra info voor het opwarmen. Zo blijft de stress in de keuken minimaal en is er meer tijd om van het samenzijn te genieten.”

Uitgebreid dineren

In de afhaaldienst is dezelfde kwaliteit van het restaurant en de signatuur van chef Axel Colonna-Cesari terug te vinden. “Mensen kunnen kiezen uit verschillende menu’s of een all-in-formule waarbij ze werkelijk aan niets meer moeten denken”, aldus Anneleen Soethaert. “Ook de klassieker op de menukaart van Centpourcent kan in ons assortiment niet ontbreken. De kingkrabpoten gegrild met tijm en lookcrème zijn een vaste waarde in ons Traiteur-deLUXE-assortiment.”

De komende dagen zijn er ongeveer 10 personen druk in de weer om alle gerechten voor te bereiden en de bestelling op tijd te presenteren. “De werkdruk is hoog, maar met een goede planning en teamspirit slagen we er jaar na jaar in om deze culinaire en logistieke prestatie te volbrengen.”