Groep Van Eyck, die onder meer restaurant Martinique in het AFAS Stadion van KV Mechelen uitbaat, heeft een interne reorganisatie doorgevoerd en wil met nieuwe foodconcepten haar klanten inspireren.

Alle activiteiten rond catering op locatie worden gebundeld onder de nieuwe naam Catering Van Eyck. Met deze nieuwe organisatie wil het bedrijf inspelen op een sterk  veranderende cateringwereld. “Cateringbedrijven hebben het vandaag niet zo makkelijk”, zegt zaakvoerder Jan Van Eyck. “Door het samenvoegen zijn we efficiënter gaan werken, en hebben we onze kwaliteiten kunnen versterken binnen dezelfde budgetten. ”

Jan Van Eyck ziet ook een duidelijke evolutie in wat een klant precies van  catering verwacht. “Het woord beleving wordt tot vervelens toe gebruikt, maar het blijft wel een belangrijk aspect. Het netwerken en het beleven van een evenement is vandaag minstens zo belangrijk geworden als wat er als catering wordt aangeboden. Men onthoudt vooral de sfeer en de manier waarop alles gebracht wordt. De uitnodigingen, het onthaal, de animatie, decors en decoratie, het zijn allemaal belevingen. Genieten en verrast worden in presentaties, geuren en smaken is van primordiaal belang.”

Om de potentiële klant te inspireren, stelt Catering Van Eyck een zestal basisconcepten voor. “Die zijn puur bedoeld als inspiratie voor wie een feest of event plant”, zegt Sabine Proost. “In overleg met de klant bedenken we passende concepten. Want het eindresultaat moet altijd maatwerk zijn. De concepten zijn louter ideetjes, geen must!”

Een concept dat goed aanslaat is Dare to share, waarbij hapjes en mini-gerechtjes centraal op tafel staan en de gasten van alles kunnen proeven. Bite me biedt hippe hapjes, trendy amuses en mini-streetfood, en Dine & shine staat voor een gastronomisch drie- of viergangenmenu. Chill & grill is een originele barbecue met ook vegetarische alternatieven en Walk & talk kiest voor buffetten op maat, van grootmoeders keuken over de klassiekers tot Stars & Stripes met haute dogs en burgers. Light & delicious tenslotte houdt het gezond, met salads in a jar, soepen van seizoensgroenten en knapperige belegde broodjes.