Mechelaar Jan Rummens heeft met zijn bedrijf Catchy Productions voorstellingsvideo’s van embryo’s gemaakt. Het gaat niet om menselijke embryo’s, maar wel om paardenembryo’s. Tijdens de Sharzaj Embryo Auction werden voor het eerst in de Verenigde Arabische Emiraten 21 topembryo’s geveild. Voor de informatie over de afkomst van de embryo’s werd samengewerkt met veilingmeester Dirk Zagers uit Oelegem.

Het was de eerste keer dat er geen paarden of veulens, maar wel embryo’s werden geveild. Nog nooit werden de producten voorgesteld door middel van video’s. “De grote uitdaging was vooral om van niets toch iets te maken”, vertelt Jan Rummens. “We zijn dan op zoek gegaan naar beelden van de voorouders van die embryo’s. Zo kunnen we kaderen welke kwaliteiten, zoals springkracht, dat toekomstig paard kan hebben.” Het duurste embryo werd voor 100.000 euro geveild en de gemiddelde veilingprijs zat rond 25.000 euro per embryo. Volgend jaar komt er een tweede editie van deze veiling.

Catchy Productions bestaat 25 jaar en verzorgt naast audiovisuele producties ook mediatraining en sportcommentaar. Jan Rummens begon begin jaren 90 als zelfstandige bij VTM en stapte nadien over naar het toenmalige VT4 en regionale televisiezender RTV. Sinds 2012 gaat zijn tijd volledig naar zijn eigen bedrijf Catchy Productions.