PUURS – Castelein is binnenkort buur van onder andere Pfizer en Continental Foods. De onderneming, actief in de logistieke sector, rotatieparkings, verhuizingen en meubelopslag, investeert in een nieuw distributiecentrum in Puurs.

Het nieuwe distributiecentrum omvat een magazijn van zo’n 12.000 m². Momenteel biedt Castelein logistieke totaaloplossingen aan vanuit zijn distributiecentra in Veurne en Mechelen. Vanaf juni 2018 gebeurt dat ook vanuit Puurs, want dan staat het einde van de werkzaamheden gepland.

Hoogbouw

Het magazijn bestaat uit 8 gangen waarin 3 wisselkranen van Lalesse Europe zorgen voor de in- en outbound. Langs weerzijden van het complex bevinden zich 2 conventionele magazijnen met een vrije hoogte van 12 meter. Aan de voorzijde situeren zich de laadkades met daarboven een orderpickzone op niveau 1 en een herverpakkingsruimte op niveau 2. Op dat laatste niveau komen de beschermde werkplaatsen binnenshuis werken.

“We opteren voor een hoogbouwmagazijn om de beperkte oppervlakte van het perceel optimaal te benutten”, zegt Pieter Castelein, coo van Castelein. “Daarnaast zorgt de combinatie van een volautomatisch hoogbouwmagazijn met conventionele magazijnen voor een optimale dienstverlening. Wij kunnen zowel grote in– en outboundvolumes behandelen als voldoen aan klanten met specifieke vereisten.”

In combinatie met de conventionele magazijnen wordt een totale opslagcapaciteit van 30.000 paletten bereikt, waarvan 20.000 in het hoogbouwmagazijn.