Casco Phil biedt bedrijven Symfonisch Leiderschap

Belgische kamerfilharmonie olv Benjamin Haemhouts Photo: Marco BorggreveKamerorkest Casco Phil, met thuisbasis Mechelen, wordt door bedrijven steeds vaker geboekt voor sessies Symfonisch Leiderschap. Onder andere Argenta, Adecco, bouwbedrijf Bolckmans en diverse afdelingen van Etion (voorheen VKW) konden al kennismaken met dit concept.

De deelnemers nemen tijdens de sessie plaats tussen de musici van het orkest en kunnen de muziek als het ware aanraken. Aan de hand van zeven topics die in muziek worden omgezet, krijgen deelnemers nieuwe inzichten over leiderschap en communicatie. In de praktijk nemen ze de interactie waar tussen musici en dirigent, ondervinden ze het teamwork binnen de groep en herkennen ze leiders en volgers.

Dirigent Benjamin Haemhouts leidt zelf elk topic in dat nadien in de muzikale praktijk wordt omgezet. “Het leiden van een orkest of het leiden van een bedrijf gebeurt immers op een vergelijkbare manier, in een duidelijke hiërarchie”, zegt de dirigent hierover. Benjamin Haemhouts is zelf ook zaakvoerder en kan dus met kennis van zaken spreken.

De muzikale workshop Symfonisch Leiderschap kan op zich staan of kan deel uitmaken van een klantenevent, een sessie voor het C-level van een bedrijf of een onderdeel van een teambuilding zijn. De workshop kan ook volledig op maat worden gemaakt indien bedrijven bepaalde accenten willen leggen.

Casco Phil startte zeven jaar geleden als Belgische Kamerfilharmonie maar herdoopte zich een tweetal jaar geleden tot Casco Phil. Het orkest mocht al heel wat mooie verwezenlijkingen op zijn palmares schrijven. Casco Phil trad al diverse malen op in het gereputeerde Concertgebouw in Amsterdam, was al centrale muzikale gast in het VRT-infoprogramma De 7de dag en verzorgde voor diverse internationale films de muziek.

Casco Phil probeert voortdurend en op diverse manieren de platgetreden muzikale paden te verlaten. De workshop Symfonisch Leiderschap is daar slechts één voorbeeld van.