caryagroupCarya Group uit Bornem heeft de automotive afdeling van Norriq voor de Belgische en de Luxemburgse markt overgenomen. Met deze overname wordt Carya Group één van de grootste spelers op de automobiel retail technologiemarkt in België en Luxemburg. Carya Group zal producten en diensten leveren aan een groot aantal auto-, vrachtwagens- en motordealers, invoerders en merkdistributeurs.

“Automotive retail IT was altijd al één van onze belangrijkste activiteiten”, verklaart Patrick Vanbrabandt, de CEO van Carya Group. “We implementeren en onderhouden een uitgebreid gamma oplossingen voor auto- en motordealers. Bovendien gebruiken merkdistributeurs en importeurs onze diensten vaak om nieuwe technologieën te introduceren in hun verdelernet.”

De automotive afdeling van Norriq richtte zich op de BeLux-markt vooral op de implementatie en ondersteuning van de Dealer Management Systemen incadea.Engine® en incadea.MyEngine® die terug te vinden zijn bij de dealers van Mercedes-Benz, Toyota en Opel.

Bo Martinsen, CEO bij Norriq Groep: “Ons ervaren automotive team past uitstekend bij dat van Carya Group. Ik heb er alle vertrouwen in dat beide partijen voordeel zullen halen uit deze overname. Voor Norriq betekent dit dat we meer aandacht zullen kunnen besteden aan onze succesvolle internationale uitbreiding binnen andere bedrijfstakken.”

“De aankoop van de automotive afdeling van Norriq is voor ons een logische stap die bovendien op het juiste moment komt”, vervolgt Patrick Vanbrabandt. “In al onze oplossingen speelt het Dealer Management System dikwijls een prominente rol. Door onze kennis en knowhow te combineren met de ervaringen van de overgenomen klanten doen niet alleen wij, maar ook de klanten een uitstekende zaak.”