Cartoonboek van ShopMyBooks

Foto Joris Herregods, cartoons Canary Pete.

Foto Joris Herregods, cartoons Canary Pete.

Shop My Books, het Puurse printing on demand boekbedrijf dat deel uitmaakt van Peleman Industries, brengt het cartoonboek #Je suis Charlie uit. In het boek zijn in totaal 103 cartoons van 53 verschillende cartoonisten opgenomen. “Als Belgisch familiebedrijf geloven we in het basisrecht van vrije meningsuiting , één van de steunpilaren van de democratie. Daarom hebben we een solidariteitsactie opgezet om de nabestaanden van de slachtoffers van Charlie Hebdo een hart onder de riem te steken”, zegt Patrick Van Dam, verantwoordelijk voor business development bij Shop My Books. ” We beslisten cartoons rond het onderwerp te bundelen in een boek. We lanceerden een oproep naar Belgische cartoonisten en zaterdagavond was ons boek al klaar.”

Een boek van idee tot finaal product binnen een tijdspanne van 48 uur op de markt brengen is een heel huzarenstuk. “Dankzij de technologie van Printing On Demand en de lokale support van een drukker, die heel flexibel is en zelfs op een oplage van 1 exemplaar kan printen, kon dit binnen de vooropgestelde periode gerealiseerd worden. Create My Books en Shop My Books bieden schrijvers de mogelijkheid in eigen beheer een boek te produceren. In de huidige digitale wereld en via sociale media gaat het verspreiden van beeldmateriaal heel snel. Maar deze beelden verdwijnen jammer genoeg ook vaak. Door onze actie gaan deze (Belgische) cartoons niet verloren en worden ze vereeuwigd in een mooi boek.”

De winst van de verkoop van het boek gaat naar Charlie Hebdo en de nabestaanden van de slachtoffers van de aanslag. Tot nu toe is dat al bijna 1.900 euro.