Made in Mechelen meldde al eerder dat Carrefour Battel zou worden omgevormd tot Easy, een nieuw concept van Carrefour. Dat is nu officieel bevestigd. Nog voor het einde van het jaar wordt Carrefour Mechelen Battel een Carrefour Easy. Het is dan één van de eerste winkels waar het nieuwe concept wordt uitgerold.

Baptiste van Outryve, director PR & corporate communication van Carrefour Belgium: “De winkel op de Battelsesteenweg in Mechelen zal inderdaad onder het enseigne Easy vallen. Dat zal sowieso voor het einde van het jaar gebeuren. De exacte datum hangt nog af van een aantal externe factoren, dus die kunnen we nog niet vrijgeven.”

Easy wordt het vierde winkelconcept van Carrefour. De focus wordt gelegd op verse producten die de consument dagelijks, snel en eenvoudig in de winkel koopt. Het aanbod bestaat grotendeels uit groenten en fruit, vlees, vis en een ruime keuze aan vers brood dat in de winkel wordt gebakken. Het aanbod wordt verder aangevuld met wat droge voeding en een beperkte keuze niet-voedingsproducten, waaronder basisproducten in drogisterij, parfumerie en hygiëne.

Er komen scherpe lokale promoties en aantrekkelijke prijzen. Naast de promoties die aan de lokale klant worden aangepast, hanteert Easy ook ruime openingsuren en zullen de winkels op zondag open zijn.

Alle Easy winkels zullen een commerciële oppervlakte tussen de 400 m² en 800 m² hebben. Dat is groter dan de depannage- en passagewinkels Express en kleiner dan de Carrefour Market supermarkten. Het assortiment winkelconcepten wordt vervolledigd met de Hypermarkten Carrefour. Carrefour is de enige winkelketen in België met 4 enseignes, die bovendien elke winkelgrootte tussen de 60 m² en 12.000 m² invult.

Er zijn al twee Easy-winkels open: op Antwerpen Luchtbal en in Sint-Kwintens-Lennik. Naast Mechelen Battel openen er voor het einde van het jaar nog vijf andere winkels.