Carrefour Battel wordt Easy Market

EasyMarketDe Carrefour-vestiging aan de Battelsesteenweg in Mechelen is één van de twee nieuwe Easy Markets van de supermarktketen. Dat meldt Retail Detail. Carrefour heeft twee buurtsupermarkten heropend onder het nieuwe concept Easy Market. De andere supermarkt bevindt zich in Charleroi.

In Mechelen werd de Carrefour Market aan de Battelsesteenweg grondig verbouwd en heropend, in Charleroi gaat het om een voormalige Spar in de buurt van het winkelcentrum Ville2. Daarmee zet de Franse groep een testproject verder dat voorheen al resulteerde in twee Easy Caddy-winkels. Het Carrefour-logo blijft bij de Easy Markets wel duidelijk op de gevel aanwezig.

Carrefour Belgium zegt dat het gaat om testwinkels  en wil er niet voorlopig niet over communiceren. “Het project bevindt zich in een labofase. Het gaat om twee erg verschillende winkels, waarin we uiteenlopende concepten uittesten. Alles wat ik erover vertel, zou meteen achterhaald zijn”, zegt Carrefour-woordvoerder Baptiste Van Outryve aan Retail Detail.

In 2013 opende Carrefour een eerste Easy Caddy-winkel in Moerbeke-Waas. Die kreeg begin 2015 een collega in Melsele (Beveren). Beide franchisewinkels testen een low-cost concept dat een oplossing moet bieden voor supermarkten die te groot zijn voor het Carrefour Express-concept, maar te klein om de sterktes van Carrefour Market ten volle uit te spelen.