bandenspanningVanaf 1 november 2014 gaat een nieuwe Europese wetgeving van kracht omtrent bandenspanningssensoren. Alle nieuwe wagens moeten vanaf dan voorzien zijn van sensoren die de bandenspanning registreren. Ze verwittigen de chauffeur wanneer er 20% of meer onderspanning is op een band. Carmasters, met vestiging in Puurs, voegt een aanpassing door van de banden- en velgenservice om te voldoen aan de nieuwe wetgeving.

De Europese wetgeving is ontstaan om de veiligheid van autobestuurders nog te verhogen. Bij wagens met Run on Flat banden wordt een lekke band soms niet opgemerkt. Bovendien is het ook goed voor het milieu, omdat een te lage bandenspanning zorgt voor meer CO²-uitstoot en een snellere bandenslijtage. Bandenspanningssensoren geven een signaal op het dashboard en duiden meteen aan om welke band het gaat.

Die sensoren kunnen zorgen voor extra kosten voor de klant, maar Carmasters probeert die te beperken. “We hebben gekozen voor de beste prijs-kwaliteitoplossing zodat er nooit onnodig hoge kosten moeten worden gemaakt”, zegt Jean-Louis Weemaes, gedelegeerd bestuurder van Carmasters. “We werken in de meeste gevallen met universele sensoren en ventielen. Deze zijn van minstens evenwaardige kwaliteit, maar zijn veel budgetvriendelijker omdat ze uit twee delen bestaan: de sensor en het ventiel. Wanneer enkel het ventiel stuk is, kan dit worden vervangen zonder dat de klant een hele nieuwe sensor hoeft te betalen. Zo bespaart de klant in veel gevallen tientallen euro’s per band in vergelijking met een nieuwe sensor van het automerk zelf.”

Carmasters is het eerste netwerk van professionele en onafhankelijke bandenspecialisten in België. In 2003 hebben Profile Tyrecenter en Passion Pneu besloten om een landelijk netwerk te vormen met beide ketens.