MECHELEN – Cargill, internationaal producent en leverancier van voedingsmiddelen met vestiging in Mechelen, deelde op 21 oktober gratis ontbijt en voedselpakketten uit voor kansarmen. Samen met verschillende armoedeorganisaties serveerden de werknemers van het bedrijf 550 ontbijten en deelden ze 500 voedselpakketten uit.

Cargill nam al voor de zesde keer op rij deel aan de ontbijtactie naar aanleiding van de Wereldvoedseldag van de Verenigde Naties. Op die dag wordt over de hele wereld aandacht besteed aan de voedselproblematiek

“In onze wereldwijde bedrijfsmissie staat het voedselzekerheidsprobleem centraal. Maar het is minstens even belangrijk om een concreet verschil te kunnen maken in de lokale gemeenschappen waar we actief zijn”, zegt Cis Van Doninck, Vice President Cargill’s Finance Food & Bio-industrial Ingredients Enterprise en General Manager voor Cargill in België. “We kunnen bovendien ook rekenen op een aantal van onze klanten die voedingswaren schenken voor de ontbijten en pakketten.”

Zaterdag 21 oktober serveerden meer dan 50 Cargill-vrijwilligers samen met lokale armoedeorganisaties een ontbijt aan kansarmen in Mechelen, Vilvoorde, Antwerpen, Izegem en Gent. Daarnaast werden lokaal nog vijfhonderd voedselpakketten uitgedeeld in Vilvoorde, Antwerpen en Izegem.

Vrijwilligerswerk

Cargill moedigt al decennialang zijn werknemers aan om zich het hele jaar door als vrijwilliger in te zetten, met succes. “Voor Cargill werknemers is het belangrijk dat we lokale organisaties en liefdadigheidsinstellingen helpen. Onze steun is soms financieel, maar kan even goed onder de vorm van een paar helpende handen zijn. Door de jaren heen hebben we samen met voedselbanken, scholen, patiëntenorganisaties, enz. al vele mooie dingen kunnen verwezenlijken”, vertelt Cecile Huyghe, drijvende kracht achter de Cargill Cares Council in België.

De Cargill Cares Council is een groep medewerkers die in naam van het bedrijf goede doelen steunt en vrijwilligerswerk stimuleert. Het team overziet alle acties, en stimuleert andere collega’s om mee een inspanning te leveren voor het goede doel. Per jaar organiseert de Cargill Cares Council gemiddeld 70 initiatieven in heel België.