Capriani Lakeside: Italiaans smullen op oever van Battenbroek

caprianiDe broers Avi en Shaly Blits openen op 25 juni Capriani Lakeside, hun nieuwe Italiaanse brasserie op de oever van Battenbroek in Mechelen.

De kiem van het horeca-imperium van de Blits-broers werd twee jaar geleden gezaaid, toen La Brasseria op het Gemeenteplein in Edegem opende. Even later kwam daar nog een tweede horecazaak bij: brasserie Capriani op de Grote Markt van Turnhout. In het najaar van 2014 openden ook Capriani Antwerpen op het Eilandje en Capriani City in de diamantbuurt.

LakesideEr wordt verdergewerkt aan het succesverhaal, want donderdag opent BlitsGroup in samenwerking met de Mechelse Waterski Klub (MWK) een splinternieuw restaurant op de oever
van Battenbroek in Mechelen: Capriani Lakeside. Je kunt er genieten van echte Italiaanse ovengebakken pizza, pasta of een mediterraan
stukje vlees of vis, klaargemaakt door
een echte Italiaanse chef, terwijl je uitkijkt op het meer met een glas prosecco in de hand.

Deze nieuwe zaak is een droom die werkelijkheid wordt voor voormalig Belgisch waterskikampioen Avi Blits. “Ik kom hier waterskiën van toen ik vijf jaar was, en het is echt een droom dat ik hier nu, zoveel jaren later, een restaurant kan openen. Lekker Italiaans eten en drinken is naast waterskiën mijn grootste passie.”

broersblitsDe broers Blits kregen de passie voor de horecawereld met de paplepel ingegeven. Van kleins af aan hielpen ze al mee in de zaak van hun oma. In de zomer van 2011 beslisten Shaly (nu 23) en Avi (28) zich aan hun eigen horeca-­avontuur te wagen, met het bekende gevolg.

Shaly en Avi kiezen voor een familiale sfeer in hun zaken en vinden het geweldig om telkens nieuwe mensen te ontmoeten, te bedienen en zo een band te leggen met hun klanten die uiteindelijk vrienden worden.