Campagne levert logiessector 4 miljoen euro op

Vlaanderen Vakantieland 2016Vorig jaar boekten Belgen de helft van de ruim 3,8 miljoen overnachtingen in de provincie Antwerpen. Daarbij valt ook het stijgende aantal zakenmensen op die in de provincie logeert, waarbij Mechelen het zeer goed doet. Dat raakte bekend bij de voorstelling van het nieuwe boek Logeren in Vlaanderen Vakantieland 2016. Dat geeft inspiratie voor een kortbij vakantie en is online te raadplegen op www.logereninvlaanderenvakantieland.be. In 2014 genereerde de gelijknamige campagne voor de logiessector in de provincie Antwerpen 7 500 boekingen en een omzet van 4 miljoen euro.

De Belg kiest steeds vaker voor een vakantie dicht bij huis. De voorbije jaren ontvingen de hotels en gastenkamers in de provincie Antwerpen gemiddeld 7 procent meer landgenoten. Vorig jaar boekten de Belgen 49 procent van de ruim 3,8 miljoen overnachtingen in de provincie Antwerpen. Vooral de goede cijfers voor het zaken

Het gevarieerde aanbod zit daar voor veel tussen. De regio’s Kempen en Scheldeland tellen heel wat logeeradressen waar drie generaties, kinderen, ouders én grootouders, zich amuseren. De steden Antwerpen en Mechelen pakken uit met erfgoedlogies: je slaapt er in een voormalig ziekenhuis, pastorie of kerk. Het Kempense groen vervolledigt het plaatje.

Een 90-tal hotels, gastenkamers en vakantiewoningen in de provincie Antwerpen neemt deel aan de campagne ‘Logeren in Vlaanderen Vakantieland 2016’. “Ondanks de economische crisis vormt de logiessector een stabiele en belangrijke groeisector”, zegt gedeputeerde voor Toerisme Bruno Peeters. “Toch blijven promotiecampagnes als ‘Logeren in Vlaanderen Vakantieland’ nodig. Ze zetten de troeven van zo’n kortbij vakantie mooi in de verf: persoonlijk onthaal, volleerd gastheerschap en een brede waaier aan beleving. Bovendien kunnen sterke campagnes potentiële ondernemers inspireren.” Ook dit jaar loopt de campagne vlot: tussen januari en medio oktober 2015 werden al 1700 Vlaanderen Vakantiecheques verzilverd, ter waarde van 130 000 euro. Een omzet van 175 000 euro eind 2015 is perfect haalbaar.