MECHELEN – Caeleste, gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van CMOS beeldsensoren, heeft omwille van de sterke groei zowel het team als de kantoorruimte moeten uitbreiden. Geert De Peuter, sinds midden 2017 de nieuwe ceo van het Mechelse bedrijf, nam samen met schepenen Koen Anciaux en Katleen Den Roover en gedeputeerde Ludwig Caluwé het nieuwe kantoor in gebruik.

De sterke groei van het Mechelse Caeleste noopte het bedrijf tot uitbreiding van het team, maar ook van de kantoorruimte. “Sinds 2012 is onze omzet gestegen van ongeveer 1 miljoen euro naar bijna 5 miljoen euro. Tegelijk is het aantal medewerkers gestegen naar 36”, stelt ceo Geert De Peuter. “Op dit moment hebben we nog een vijftal vacatures openstaan voor topspecialisten in hun domein.”

Caeleste is een Vlaams bedrijf dat volledig in handen is van het managementteam en de medewerkers. Het Mechelse bedrijf zorgt voor het ontwerp, de productie, de assemblage en de karakterisering van klant-specifieke beeldsensoren.

In 2016 won Caeleste de Deloitte Technology Fast 50 Award als snelst groeiende en meest innovatieve bedrijf in de hardware-sector. Door Trends werd het Mechelse bedrijf in 2018 genomineerd als Trends Gazelle. “Het bevestigt de wereldwijde erkenning van onze onafgebroken focus op het combineren van voortreffelijke technologische innovatie met klantgerichte uitmuntendheid in het uitvoeren van onze projecten. Het bevestigt ook onze sterke groei in omzet, personeel en toegevoegde waarde. Dat is een belangrijke reden om onze werkruimte uit te breiden.”