Caeleste krijgt internationale erkenning

offices CaelesteDe Mechelse beeldsensorspecialist Caeleste staat nationaal en internationaal in de kijker. Het bedrijf kwam woensdagavond aan bod in de Smart Systems-reeks op Kanaal Z waar CEO Patrick Henckes onder meer uitlegde hoe zijn bedrijf samen met het Leuvense Easics een chip heeft ontwikkeld voor de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. De technologie die Caeleste ontwikkelde, is bestand tegen de zeer lage temperaturen en hoge radiatie in de ruimte en vergt een zeer specifieke ontwerptechniek. De chip zal worden gebruikt tijdens wetenschappelijke missies van ESA en kan zwaardere elektronica vervangen.

Caeleste groeit snel. Het telt al 21 werknemers en is constant op zoek naar nieuwe junior en senior designers van beeldsensoren “die de grenzen van de technologie willen opzoeken”. “We vragen kennis die verder gaat dan wat al beschikbaar is op de markt. Ons bedrijf heeft tijdens zijn achtjarig bestaan al een vijftigtal patenten verzameld.”

Ook de top van het bedrijf wordt versterkt. Op 1 juli werd Jan Vermeiren aangesteld als nieuwe Business Development Manager. Hij maakt deel uit van het managementteam van Caeleste en is de contactpersoon voor onderhandelingen over nieuwe projecten en business opportunities. Vermeiren vertegenwoordigt Caeleste eveneens op de toonaangevende beurs Semicon Europe die van 6 tot 8 oktober plaatsheeft in Dresden. Caeleste is daar samen met het Vlaamse DSP Valley en presenteert er zijn allernieuwste high dynamic range sensors.