Tijdens de uitreiking van de Deloitte Technology Fast 50 Awards, worden traditioneel ook de sterkst groeiende bedrijven uit zes verschillende technologische sectoren bekroond. Het Mechelse Caeleste, aanbieder van op maat gemaakte, hoogwaardige beeldsensoren, mag zich het sterkst groeiend bedrijf uit de hardwaresector noemen.

Caeleste eindigde op 16 in de Deloitte’s Technology Fast 50 met een turnover groei van 272%, en is bekroond als topper in de hardwaresector.

Patrick Henckes, CEO van Caeleste: “Wij groeiden de voorbije jaren inderdaad met een voorzichtig percentage van 30 tot 80% per jaar. We hebben een uitstekende reputatie in de zeer specifieke nichemarkt van de beeldsensoren, een sector waarin Vlaanderen een toppositie heeft verworven op wereldniveau. Van het tiental bedrijven dat op onze markt actief is, bevinden er zich drie in Vlaanderen.”

Caeleste is gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van turn-key, high-end, beyond-state-of-the-art CMOS beeldsensoren. Op maat gemaakte beeldsensoren bieden aan camera- en systeemintegratoren een meerwaarde en differentiatie van hun innovatieve producten.

De Deloitte Technology Fast 50 is een competitie die wordt georganiseerd in samenwerking met Fortino, ING, Euronext, De Standaard en NetSuite.