Geert De Peuter wordt de nieuwe CEO van het Mechels bedrijf Caeleste dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling en productie van CMOS beeldsensoren. De Peuter volgt Patrick Henckes op, de stichter van Caeleste die zeven jaar CEO was en sinds januari van dit jaar voorzitter is van de raad van bestuur.

Geert De Peuter begint aan zijn nieuwe functie op 1 september. Hij is een gepassioneerd micro-electronica ingenieur, die een belangrijk deel van zijn carrière heeft doorgebracht bij Alcatel, nu Nokia. Naast zijn technische activiteiten deed Geert ook veel managementervaring op binnen een internationale context. “Met zoveel ervaring en expertise op zak zal Geert De Peuter Caeleste kunnen helpen om haar toekomstige ambities verder waar te maken”, aldus het bedrijf.

Geert behaalde zijn diploma burgerlijk ingenieur, specialisatie electronica aan de KU Leuven in 1997. Hij bleef zijn passie voor micro-electronica volgen en vervoegde het ASIC design team bij Alcatel, waar hij verantwoordelijk was voor diverse succesrijke projecten die het bedrijf een leidende rol opleverden in de markt van breedband-toegangsdiensten.

De Peuter verwezenlijkte mee de opstart en vestiging van het Alcatel-Lucent DSL Physical Layer team dat zich ontwikkelde als een referentie voor het bedrijf en de industrie in de (r)evolutie van breedband-toegangsproducten.

Als R&D-directeur van een spin-off bedrijf, verbonden met het wereldbekende Bell Labs, gericht op real-time virtualisatie en beeldbewerking met hardware-acceleratie, toonde hij zijn ondernemersgeest. Geert heeft de afgelopen vijf jaar het ASIC/hardware onderzoeksteam bij Nokia Bell Labs aangestuurd. Hij richtte zich op baanbrekend, industrieel relevant onderzoek naar bekabelde breedbandinnovaties voor data en convergentie-oplossingen (data, klank en beeld).

Op persoonlijk vlak brengt Geert het liefst zijn schaarse vrije tijd door met zijn familie en vrienden, en kan hij genieten van een goed gesprek tijdens een diner met een glaasje wijn. Bij bezoekt graag diverse muziekconcerten, van klassiek tot rock. Maar hij geniet het meest van pianospelen, bij voorkeur samen met gelijkgestemde musici, bijvoorbeeld om zijn favoriete cello-piano kamermuziek uit te voeren.