caelesteHet Mechelse Caeleste, leverancier en ontwerper van hoogperformante beeldsensoren, heeft een strategisch partnership gesloten met het Amerikaanse AlliedSens en krijgt daarmee nog meer voet aan de grond in de Verenigde Staten en Azië.

AlliedSens wordt de officiële vertegenwoordiger van Caeleste voor het maatspecifiek ontwerp van CMOS-beeldsensoren in Azië en de VS. Het Amerikaans bedrijf heeft een sterke technische expertise en uitgebreide ervaring op het vlak van high-end beeldvormingssystemen.

Patrick Henckes, CEO van Caeleste: “Met de toenemende vraag naar op maat gemaakte sensoren is het voor Caeleste van groot belang om te kunnen rekenen op de best mogelijke partners om onze activiteiten wereldwijd uit te breiden.”

Eiji Watanabe, CEO van AlliedSens: “We zijn blij dat we de cutting edge sensoren van Caeleste kunnen opnemen in onze productlijn om in te kunnen gaan op de snel groeiende vraag naar high performance beeldsensoren voor industriële, medische en automotive-toepassingen in Azië en beide Amerika’s.”

Het Mechelse Caeleste werd opgericht in 2006. Het heeft nu een twintigtal medewerkers en boekte vorig jaar een omzet van 2,718 miljoen euro.