hoebeekDe C.O.O.L.E. tour, een initiatief van UNIZO en Jobkanaal, trok vandaag voor de tweede keer door Vlaanderen en Brussel en hield halt bij 11 KMO’s, waaronder houtverwerker Hoebeek uit de Willebroekse deelgemeente Tisselt.

C.O.O.L.E. staat voor Competent, Opgeleid, Open, Leerrijk en Energiek. 11 KMO’s ontvingen donderdag 75 kortgeschoolde jongeren die zo kennis konden maken met technische beroepen in KMO’s. Ze zagen tevens hoe het er op een werkvloer aan toegaat en ze konden hun talenten tonen aan de bedrijfsleiders. Het doel van de C.O.O.L.E tour is om vraag (openstaande vacatures) en aanbod (gemotiveerde jongeren) te matchen. “Het is voor werkgevers niet altijd gemakkelijk om op basis van een solliciatiebrief en -gesprek de juiste man of vrouw op de juiste plaats te krijgen. Deze C.O.O.L.E tour brengt de jongeren op een informele manier naar de bedrijven. Zo zien beide partijen meteen de mogelijke kansen”, zegt UNIZO-topman Karel Van Eetvelt.

Hoebeek, specialist in het verwerken van massief hout, werd in opdracht van Unizo gecontacteerd door de Jobkanaalmedewerker voor de regio Mechelen. “Hoebeek nam deel omdat we concrete plannen hebben voor belangrijke investeringen, die automatisch zullen resulteren in een bijkomende personeelsbehoefte”,  zegt CEO Rudi Hoebeek. “In totaal kregen we een vijftiental mensen op bezoek, inclusief begeleiders en 3 Unizo-adviseurs. Na een korte verwelkoming werd er onmiddellijk gestart met een bedrijfsrondgang, waarbij reeds heel wat vragen gesteld werden. Het tweede gedeelte van het bezoek bestond uit een verdere vragenronde en onze toelichting over onze missie, visie en bedrijfswaarden. Vooral het feit dat we met duurzame produkten (massief hout) werken op een duurzame manier (50% van de energie wordt milieuvriendelijk geproduceerd) viel in de smaak. Verder werd er uiteengezet hoe we recruteren, welke vacatures we actueel hebben, het personeelsverloop (dat zeer laag is), de sfeer in het bedrijf, de attitude die we verwachten, het opleidingsniveau etc… ”

Het bezoek had succes: “Een en ander resulteerde in 2 concrete sollicitaties die nu verder door ons zullen worden opgevolgd. Voor de begeleiders was het bezoek eveneens interessant, want zij kunnen nu beter inspelen op onze noden en gerichter kandidaten doorverwijzen.”