Vlnr Wesley Peeters (medewerker BW IMSIR), Jan Willemse (werkvloerbegeleider) , Theo Lawant (ondernemer) en Roger Lerminiaux (bedrijfsleider).

Vlnr Wesley Peeters (medewerker BW IMSIR), Jan Willemse (werkvloerbegeleider) , Theo Lawant (ondernemer) en Roger Lerminiaux (bedrijfsleider).

De medewerkers van het maatwerkbedrijf BW IMSIR voltooiden het eerste deel van een unieke samenwerking met Theo Lawant, een Nederlandse ondernemer die een apart concept bedacht rond een prijsbewuste elektrisch aangedreven bakfiets.

Zopas werden de eerste 10 bakfietsen afgewerkt en vorige week vertrokken ze naar klanten in o.a. Denemarken en Nederland. “Het was een heftige periode, maar dankzij de heel flexibele manier van werken en de mogelijkheden die de werkplaats heeft vrijgemaakt voor dit project, zijn we erin geslaagd alle klanten tijdig hun bakfiets te bezorgen”, aldus Theo Lawant.

Deze bestelling is het eerste deel van een totaalorder van 250 bakfietsen. Slaat de verkoop aan, dan wordt in 2017 een volgende productie van 1.000 stuks in de planning gezet.

Roger Lerminiaux, bedrijfsleider van de beschutte werkplaats IMSIR vat het project samen: “We hebben 50 jaar ervaring in fietsmontage, als enige bedrijf in West-Europa kunnen we een fiets assembleren met een ISO9001 certificaat tegen de muur, maar een elektrische bakfiets monteren, was ook voor ons een nieuwe ervaring. Dankzij Theo en onze ervaren werkvloerbegeleiders slaagden onze medewerkers er echter in ook dit project waar te maken. Dit is trouwens het tweede grote nieuwe project dat we op korte tijd kunnen realiseren. Eerder dit jaar bouwden we de nieuwe generatie OV-verhuurfietsen voor de Nederlandse spoorwegen.”

Het hele project kadert in de strategie van de werkplaats om, binnen de fietsassemblage, nieuwe niches op te zoeken en aan te boren. Dit alles gebeurt naast de ISO9001 gecertificeerde fiets- en -wielmontage die voor 2016 opnieuw mikt op 15.000 nieuwe fietsen. “Naast dit geweldige bakfietsverhaal zijn we ook van start gegaan met een project rond fietsherstelling, weliswaar in een B2B setting, en werken we een aantal projecten uit in het kader van B2B fietsleasing. Op deze manier mikken we op een fietsservice die de volledige levenscyclus van de fiets volgt en kunnen we een totaalproduct leveren, een voorbeeld van circulaire economie”, aldus Björn Elewaut, personeelscoördinator van de werkplaats.