WILLEBROEK – De bouw van de nieuwe buurt De Naeyer is officieel van start gegaan. Buurtontwikkelaar Matexi legde op de voormalige site van de Willebroekse papierfabriek De Naeyer de eerste steen van deze woonbuurt. Dat gebeurde samen met burgemeester Eddy Bevers en Guy De Naeyer, afstammeling van Louis De Naeyer, oprichter van de papierfabriek.

Met de ontwikkeling van deze nieuwe wijk werkt Matexi mee aan de reconversie en inbreiding van de Willebroekse kanaalzone. De 19 woningen uit de eerste fase zijn momenteel in aanbouw. In totaal komen er in verschillende fases zo’n 64 woningen. Ook kantoren, een hotel, groene pleinen en enkele commerciële functies maken deel uit van het plan om de site De Naeyer om te vormen tot een aangename woon- en werkomgeving. De eerste bewoners nemen er eind 2018 hun intrek.

Historische papiersite

De historische site waar Louis De Naeyer in 1860 startte met de productie van papier, maakt nu dus plaats voor een gloednieuwe buurt om te wonen, werken, vertoeven en genieten. “Veel van onze inwoners hebben een sterke verbondenheid met deze site en met de vroegere papierfabriek”, zegt burgemeester Eddy Bevers. “Ze hebben er zelf gewerkt of kennen nog wel iemand die er gewerkt heeft. Ik ben dan ook zeer trots dat de geschiedenis binnen de ontwikkeling een mooie plaats blijft krijgen.“

De straatnamen verwijzen elk naar de vroegere invulling van de zone. Het Alida Peetersplein, de Gieterijstraat, de Smederijstraat en de Thomas Vinçottestraat zijn vanaf nu open voor het verkeer.  Burgemeester Eddy Bevers en Guy De Naeyer, afstammeling van de oprichter van de papierfabriek, Louis De Naeyer, onthulden een gedenkplaat. Die krijgt een plaats op het plein, ter ere van Louis De Naeyer.