BUUR en Arcadis tekenen dorpskernvernieuwing

Plein ElzestraatBUUR, een Leuvens bureau voor urbanisme, en design- en consultancybureau Arcadis hebben het ontwerp getekend voor de dorpskernvernieuwing van Elzestraat (Sint-Katelijne-Waver).

De gemeente Sint-Katelijne-Waver heeft een ambitieus investeringsprogramma lopen om al haar dorpskernen te verfraaien en te vernieuwen, en de dorpskern Elzestraat is als eerste aan de beurt. Normaal gezien vangen de eerste grote werken dit najaar aan, om af te ronden met een grondige heraanleg van het dorpsplein. In totaal wordt er in 2016 en 2017 meer dan één miljoen euro geïnvesteerd in de dorpskernvernieuwing in Elzestraat.

Joris De Pauw, schepen van Ruimtelijke Ordening en Openbare Werken: “Er zijn al een aantal belangrijke stappen gezet in het project rond de dorpskernvernieuwing, maar de huidige start van het openbaar onderzoek ivm de bouwvergunning voor de heraanleg van het dorpsplein en het plein voor het zwembad is toch wel een cruciale stap in heel het traject. Het openbaar onderzoek loopt tot 30 augustus.”

Tijdens het openbaar onderzoek kan iedere burger de plannen inkijken op het gemeentehuis en eventuele opmerkingen formuleren. Deze opmerkingen worden dan behandeld en meegenomen bij de aflevering van de bouwvergunning later dit jaar.

Met dit investeringsprogramma wil de gemeente de dorpskern van Elzestraat op een mooie manier herinrichten. Schepen De Pauw: “Dit zal de kern zeker versterken. We hebben getracht om alle belangen zoveel mogelijk mee te nemen bij de uitwerking van de plannen. Zo wordt de schoolomgeving veiliger door de aanleg van een nieuwe uitwuifzone, komen er meer parkingplaatsen door de randparking en krijgt het dorpsplein een echte pleinbeleving.”