buroformHet Mechelse communicatiebedrijf Buroform Print | Graphics | Media gaat met een nieuwe investering en uitbreiding resoluut voor een toekomst in Mechelen-Noord. Er werken 30 mensen bij het bedrijf, dat de jongste twee jaar zijn omzet zag verdubbelen. Recent gebeurden ook een paar overnames, onder meer van CROZZ Communication uit Zaventem. Een uitbreiding was dus dringend nodig.

Voor Buroform is het de tweede grote investering op korte tijd. “Na de modernisering van het machinepark in 2014, wat een investering vergde van 2,5 miljoen euro, was er nood aan uitbreiding”, zegt bestuurder Karel Marynen. “De grafische studio en kantoorruimte in Mechelen-Noord worden nu uitgebreid met 500m² en de productiehal met 600m². We bewijzen hiermee dat de grafische industrie leeft. Meer ruimte geeft ons meer mogelijkheden voor toekomstige projecten. We weten als de beste dat on- en offline elkaar aanvullen. Ons verregaand online platform zorgt ervoor dat al het marketingmateriaal van onze klanten centraal ter beschikking staat van de lokale verdeler.”

Mossoux Architecten uit Sint-Katelijne-Waver tekende de plannen voor de uitbreiding. De werken worden momenteel uitgevoerd door Verelst Industriebouw uit Putte. “Fase 1 van de werken, het bijbouwen van een hal voor onze digitale productie, is volop aan de gang. Binnenkort wordt gestart met fase 2, de uitbreiding van kantoren en studio. Aansluitend volgt dan fase 3, de vernieuwing van ons magazijn, waar Buroform het stockbeheer voor de klanten verzorgt. We investeren bewust in Mechelen-Noord vanwege de centrale ligging. Tijdens de werken zorgen we ervoor dat we klanten kunnen blijven ontvangen en dat de productie blijft doorlopen.”

Buroform is een communicatiebedrijf in de breedste zin van het woord. “We zijn een modern grafisch bedrijf waar innovatie voorop staat”, aldus Marynen. Naast de offset & digitale drukactiveiten heeft Buroform ondertussen ook een eigen communicatiebureau. Het bedrijf verzorgt naast print- en mediaoplossingen ook de uitgave, lay-out en volledige productie van BO Magazine.