WaterrijckAnne Raets en Sophie Beyens werkten bij hetzelfde immobureau maar hadden beiden ambitie om hun eigen visie te volgen. Zopas is hun BURO14 aan de Korenmarkt 14 in Mechelen geopend. Hun streefdoel: een korte communicatielijn met de klanten, een zeer persoonlijke aanpak en voldoende tijd nemen voor elk vastgoeddossier. “Een makelaar moet echt een meerwaarde kunnen bieden aan de klant, en al te vaak is dat niet meer het geval”, zegt het duo van BURO14.

Het vastgoedkantoor bevindt zich nog in de opstartfase en wil niets uitsluiten, maar richt zich toch vooral op residentieel vastgoed, al behoren ook handelspanden tot de mogelijkheden. “Van projectontwikkeling tot de herverkoop van privé- en bedrijfspanden, we staan voor alles open. We willen hard werken om ons bureau op de vastgoedkaart te zetten en zijn ervan overtuigd dat we de juiste spirit en drive hebben.” Het centrum van Mechelen is voor BURO14 het belangrijkst, maar bijvoorbeeld ook Bonheiden en Keerbergen.

“We hebben een heel mooi renovatieproject opgezet in de Onze-Lieve-Vrouwestraat, langs de Dijle. Het gaat om het voormalige Linea-gebouw dat tijdens de topperiode van de Mechelse meubelindustrie werd gebruikt als opslagplaats voor meubelen. We doopten het Residentie Waterrijck. Het bestaat uit zeven luxe-appartementen en een handelspand op het gelijkvloers. De dakverdieping kan worden ingericht als privétuin. Momenteel is het project in de ruwbouwfase. In september 2015 moet alles afgewerkt zijn. We zijn echt trots op dit project dat we exclusief in portefeuille hebben, en het zal een blikvanger worden langs de Dijle. De buitengevel wordt bekleed met dezelfde Indische natuursteen als het MAS.”

Ook het logo van het nieuwe bureau is een blikvanger. De dames kozen voor een vierkant Mondriaan-werk met basiskleuren. “Het moest opvallend en anders zijn. We willen niet de zoveelste Immo X zijn.” Ook aan het kantoor op de Korenmarkt werd zorg besteed. “We hebben het gebouw zijn waarde teruggegeven door het te renoveren. En we hebben gekozen voor meubelen van een Mechelse fabrikant: Bulo.”

Sophie en Anne zijn overtuigd van het potentieel van Mechelen op vastgoedgebied. “Het is één van de steden met het meeste potentieel, onder meer dankzij een goed stadsbestuur dat inspanningen heeft gedaan om de stad terug leefbaar te maken en op de kaart te zetten. Er is aandacht voor duurzaam wonen en bouwen, dat spreekt jonge mensen aan. Ons project Waterrijck ligt meer in een hogere prijsklasse en zal meer ouderen aantrekken die op zoek zijn naar een kwaliteitsvolle stek in het centrum, dicht bij winkels en alle voorzieningen.”

kartonnen meubelenBURO14 heeft nog een originele invalshoek om appartementen aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers: ze kleden die aan met kartonnen meubelen, zodat ze er warmer uitzien. “Vastgoedstyling loont, het is een extra troef om panden sneller te verkopen. Mensen kunnen zich zo gemakkelijker inbeelden hoe het pand er kan uitzien als het bewoond is.”