Bulo-meubilair in B-DNA-kantoor in Singapore

Het kantoor in Singapore met Bulo-meubilair (TAB-stoelen en DAN-tafels).

Het kantoor in Singapore met Bulo-meubilair (TAB-stoelen en DAN-tafels).

De Mechelse meubelfabrikant Bulo is één van de partners van B-DNA Pte Ltd, ofwel Belgian Design Nature Architecture, dat een kantoor opende in Singapore. B-DNA is een uniek partnership opgezet door Belgische architecten, ingenieurs en stedenbouwkundigen (verenigd in B-Studio) en producenten van bouwmaterialen en designproducten (B-House). Ze delen samen meer dan 30 jaar ervaring in R&D in de bouwwereld in Europa. Hun gedeelde interesse is de focus op duurzaam en energie-efficiënt ontwerpen en de ontwikkeling van zakelijke mogelijkheden in de regio Zuid-Oost Azië.

“Wij nemen met Bulo deel aan dit project in het kader van onze exportplannen”, zegt Anne Verbeeck, communication manager van Bulo. “Het past ook in onze deelname aan internationale beurzen in Parijs, Singapore en Miami.”

B-DNA is naast facilitator ook motor voor nieuwe kansen en allianties. Het profileert zich als een culturele interface tussen de Belgische bedrijven en de Zuid-Oost Aziatische markt.

B-DNA-lantoor met zicht op Tokio, ingericht met KEI-vergadertafel en TAB-stoelen van Bulo).

B-DNA-kantoor met zicht op Tokio, ingericht met KEI-vergadertafel en TAB-stoelen van Bulo.

Het B-DNA kantoor is operationeel sinds juli 2015 en investeerde de afgelopen maanden in ontmoetingen en voorstellingen van B-DNA partners en producten met lokale architecten, studiebureaus, overheidsinstanties bevoegd voor planning, infrastructuurwerken, overheidgebouwen en afgevaardigden van universiteiten en onderzoekscentra.

De Belgische groep koos Singapore als uitvalbasis vanwege de strategische ligging om te opereren in heel Azië. Bovendien worden in Singapore beslissingen genomen die impact hebben voor de gehele Zuid-Oost Aziatische regio. De strategische rol van Singapore is te vergelijken met die van Brussel in Europa.