Foto Provincie Antwerpen.

Foto Provincie Antwerpen.

PTS Mechelen, de Provinciale Scholen voor Tuinbouw en Techniek aan de Antwerpsesteenweg 145, nemen bij de start van het schooljaar een volledig vernieuwde geklasseerde vleugel in gebruik. De werken werden uitgevoerd door Building NV uit Ranst.

De PTS campus Mechelen huist in één van de oudste schoolgebouwen van Vlaanderen. Na een renovatie van bijna twee jaar nemen 160 leerlingen vanaf 1 september de opgefriste vleugel met onder meer nieuwe praktijklokalen en laboratoria in gebruik.

De verbouwingen voor de restauratiewerken van het gebouw uit 1930 zijn gestart op 15 oktober 2014. Verschillende klassen, een sanitair blok en enkele kantoorruimten werden gerenoveerd met respect voor de bijzondere architecturale waarde van het gebouw.

De leerlingen van de afdeling groendecoratie starten het schooljaar met een nieuw praktijklokaal. De leerlingen uit de eerste en tweede graad wijden op 1 september een splinternieuw labo natuurwetenschappen in. In de vijf hernieuwde klaslokalen krijgen de leerlingen Tuinbouw hun theorielessen. In totaal zullen 160 leerlingen theorie- en/of praktijklessen volgen in de vernieuwde vleugel.

De werken werden uitgevoerd door Building NV, dat gespecialiseerd is in restauratie en monumentenzorg en een eigen geïntegreerde steenkapperij en schrijnwerkerij heeft.