buggyb6De Buggybooker, een verhuurservice van buggy’s in de stad, ontvangt de OVAM Ecodesign Award PRO ’15 voor een Product op de markt. De dienst zorgt ervoor dat ook gezinnen met kleine kinderen kunnen kiezen voor reizen met het openbaar vervoer, omdat ze hun buggy ter plekke kunnen huren. De buggy zelf is een ontwerp van Boonen Design Studio voor Buggybooker. De prijs is goed voor 4.000 euro.

Buggybooker is ook in Mechelen actief. In Mechelen Kinderstad zijn in totaal tien buggy’s ter beschikking. Deze zijn compact, wendbaar en speciaal gemaakt om te winkelen in een stad of bezienswaardigheden te bezoeken. Ze zijn voorzien van een grote draagmand en kinderen zitten op ooghoogte van de volwassenen om interactie te bevorderen. Er zijn haakjes aanwezig om tassen aan op te hangen. Het zitje staat op stoelhoogte. Zo hoef je bij een bezoek aan een terrasje de buggy enkel maar onder de tafel te schuiven.

Buggy’s kunnen worden gereserveerd via www.buggybooker.com. De gereserveerde buggy(‘s) kunnen worden afgehaald bij UiT in Mechelen, NH Hotel, Novotel, Hotel Den Wolsack en Hotel Elisabeth.

De OVAM Ecodesign Awards werden woensdagavond tegelijkertijd mer de Henry Van de Velde Awards uitgereikt in Bozar.