Bubble Post nu ook in Mechelen

bubblepostVanaf 1 juni is het ecologisch koeriersbedrijf Bubble Post ook actief in Mechelen, Oostende, Leuven en Brugge. Bubble Post werkte al in Gent, Antwerpen, Sint-Niklaas, Kortrijk en Brussel. Later dit jaar komen er nog Hasselt, Namen, Luik, Bergen en Charleroi bij, en er zijn vestigingen in het buitenland (o.a. Nederland) gepland.

In Mechelen zal Bubble Post gevestigd zijn in de Antoon Spinoystraat. De karakteristieke voertuigen van het bedrijf zullen weldra in het stadscentrum opduiken: de bullit (hippe naam voor bakfiets), de trike (zie foto), de elektrische e-van en de CNG-sprinters op aardgas. In de sprinters worden de goederen gekoeld (4 tot -22°C) en ook in de fietsen blijven ze fris in de actief gekoelde laadruimte. Het Bubble IT-systeem zorgt voor een live tracking van de leveringen.

Bubble Post werd opgericht in 2013 en loopt als een trein. CEO Benjamin Rieder kreeg onlangs nog de JCI-award van Jonge Oost-Vlaamse Ondernemer 2015. De ambitie van het jonge team is om in zo veel mogelijk Europese steden een oplossing te bieden voor stedelijke distributie. In elke stadsregio waar Bubble Post actief is, opereert het bedrijf vanuit een magazijn aan de stadsrand.