Bubble Post investeert in temperatuurmonitoring

Bubble postStadsdistributeur Bubble Post, die vanuit Mechelen-Zuid ook pakjes verdeelt in de Mechelse regio, heeft geïnvesteerd in het CartaSense-systeem van Innolabel uit Keerbergen.

Bubble Post is niet alleen actief in Mechelen, maar ook in acht andere Vlaamse en drie Waalse steden. De koerierdienst verdeelt vanuit al zijn Belgische magazijnen samen zo’n 13.000 pakjes per week. Binnenkort start het bedrijf ook activiteiten in Amsterdam en Utrecht.

Bubble Post kreeg vooral van horecaklanten steeds vaker de vraag naar gekoelde transporten met realtime monitoring van de temperatuur en vochtigheidsgraad. Daarom investeerde het bedrijf in het CartaSense-systeem van Innolabel uit Keerbergen.

Elke bestelwagen en cargofiets en ook het magazijn zijn nu uitgerust met een monitoringsysteem dat bij elke temperatuursinbreuk een mail of sms verstuurt. Daarnaast wordt ook de locatie in kaart gebracht en kunnen er dagelijkse rapportages gebeuren van de volledige route van de koeriers met bijhorende data over temperatuur en vochtigheidsgraad.

Innolabel produceert nauwkeurige, efficiënte en gebruikersvriendelijke temperatuurloggers die een nauwkeurig en efficiënt beheer van de koudeketen mogelijk maken. Daarmee kan worden nagegaan of een temperatuursinbreuk is voorgekomen of hoeveel tijd een product heeft doorgebracht boven zijn geadviseerde temperatuur. De loggers zijn aangewezen om de integriteit van de koudeketen te bewaken en te verzekeren.