WILLEBROEK – Het Franse Groupe Charles André zet na een periode van inkrimpen opnieuw 100% in op groei van het dochterbedrijf LVT Transport in Willebroek. Om deze ambitie kracht bij te zetten, werd Bryan Beutels (31), voormalig commercieel directeur van Distrilog Group, aangesteld als hoofd van het bedrijf.

LVT is een logistieke partner gespecialiseerd in het vervoeren van vloeibare chemicaliën, brandstoffen, bouwmaterialen en containers. De diensten die het bedrijf aanbiedt, zijn dus zeer gefocust op enkele specifieke sectoren, en er wordt gewerkt aan een sterk pakket om te komen tot een bredere basis. “Diversificatie is de makkelijkste manier om stabiliteit te bekomen. In eerste instantie wordt er gekeken binnen andere takken van de chemische nijverheid maar ook naar de voedingssector.”

Vernieuwen en investeren

De groei is nodig om de schaalvoordelen te kunnen blijven benutten. Met een gerealiseerde omzet van bijna 9 miljoen en voor het eerst in jaren een operationele winst, is er opnieuw voldoende basis om te groeien. Tevens werd de vloot van LVT Transport vorig jaar al vernieuwd en zal er in 2018 met meer dan 11% uitgebreid worden. Investeringen gaan verder dan alleen materiaal, met o.a. een substantieel opleidingsbudget voor nieuwe chauffeurs.

Bryan Beutels, Managing Director van LVT: “Het was me in het voortraject snel duidelijk dat in het bedrijf de basisbeginselen aanwezig waren om te groeien. Er is namelijk een trouwe klantenbasis, een sterk team van mensen en de steun vanuit de groep. Als we dit kunnen combineren met de opgebouwde expertise, dan zie ik de toekomst positief in. Het zal niet vanzelfsprekend zijn gezien de krimpende markt van brandstoffen en de sectorproblematiek rond chauffeurs. Logisch dat we dus inzetten op diversificatie, vernieuwing van onze vloot en het investeren in menselijk kapitaal. We houden alvast rekening met een groei met dubbele cijfers tegen 2019.”

Bryan Beutels startte op 8 januari in zijn nieuwe functie en is pas de tweede managing director van het bedrijf sinds 2000.

LVT Transport kan als onderdeel van de Groupe Charles Andre (GCA) rekenen op een sterk Europees netwerk met een lokale verankering. Het bedrijf heeft meer dan 70 jaar ervaring en beschikt over een flexibele vloot van 100 chauffeurs.