Brunel België, een projectsourcingbedrijf uit Mechelen, is na een jaar werking erg tevreden over zijn interne Think Tank. Dat is een maandelijkse bijeenkomst van een groep medewerkers die over vraagstukken van de directie nadenkt. “Mijn visie is dat ideeën vanuit de organisatie moeten komen, liever dan van bovenaf. Als directie wil je voeling houden met je medewerkers en hen tegelijk stimuleren om mee te denken”, aldus Sandra Schuerewegen, gedelegeerd bestuurder bij Brunel. “Ook het eigen personeel was in dit geval vragende partij.”

De groep medewerkers formuleert na iedere vergadering enkele oplossingen voor specifieke vraagstukken. Die oplossingen worden nadien geëvalueerd door het management en, wanneer goedgekeurd, daadwerkelijk toegepast. “Het voorbije jaar heb ik al vaak gemerkt dat we met de Think Tank tot veel bredere oplossingen komen, waar het management alleen misschien niet aan gedacht zou hebben”, zegt Sandra Schuerewegen. Tijdens het hele proces wordt er gewerkt met een facilitator die de medewerkers bij het brainstormen begeleidt.

De uitwerking en opstart van Think Tank werden begeleid door creatief bureau Bedenk uit Vilvoorde. “We wilden een degelijke, brede aanpak, ook om ervoor te zorgen dat medewerkers geboeid zouden blijven en dus niet zouden afhaken na een tijd”, legt Sandra Schuerewegen uit. “Het was al snel duidelijk dat we binnen de eigen rangen niet de juiste expertise hadden. We zijn dan bij Bedenk terechtgekomen. Zonder hen hadden we nooit zover buiten de lijntjes durven kleuren.” Ondertussen is de Think Tank uitgegroeid tot een vast en betrouwbaar klankbord voor de directie, dat al verschillende resultaten heeft opgeleverd.

Brunel België, onderdeel van Brunel International, levert ervaren specialisten in engineering, ICT en life sciences aan Belgische bedrijven, multinationals, banken en verzekeringen en aan de overheid. In België heeft Brunel kantoren in Mechelen, Gent en Genk en telt het 300 werknemers. Brunel bestaat sinds 1975 en heeft 104 kantoren in 37 landen.