Sandra Schuerewegen.

Sandra Schuerewegen.

Tijdens de jaarmeeting van het Mechelse projectsourcingbedrijf Brunel blikte managing director Sandra Schuerewegen terug op de evoluties van het voorbije jaar. Het bedrijf draaide break even, en de focus lag het afgelopen jaar vooral op burn-out preventie.

Sandra Schuerewegen was tevreden. “We hebben een paar tegenslagen gehad vorig jaar, maar dit jaar hebben we een mooie start genomen. Tijdens de jaarmeeting mochten we een heleboel nieuwe gezichten verwelkomen.” Recent introduceerde Brunel de Welcome on board avonden, waarbij nieuwe werknemers Brunel leren kennen, maar ook elkaar. “Dit is een initiatief om mensen nauwer te betrekken bij het bedrijf en toch een collegiaal gevoel te creëren. Mensen die voor Brunel werken, zitten immers de hele tijd inhouse bij klanten. Die hebben weinig voeling met het bedrijf. De Welcome on board avonden zijn een succes. Dat merkte ik tijdens de jaarmeeting.”

Ook nieuw is de restyling van de website. “Mensen kunnen bijvoorbeeld hun CV rechtstreeks uploaden. En we voegden een nieuw XRM-systeem in waarbij wereldwijd alle CV’s gebundeld worden, maar ook de timesheets van de consultants, de klanten, etc. Daardoor kan Brunel beter en efficiënter werken.”

Na de traditionele jaarmeeting presentatie, gaf mindfullness coach Florence Peres een workshop rond burn-out preventie en hoe je zelfbewuster met tijd kunt omgaan. De keuze voor dit onderwerp is niet toevallig. Sandra Schuerewegen: “Werkgevers zijn sinds 2015 verplicht om aan burn-out preventie te doen. Maar we kozen ook voor deze workshop omdat ik merk dat hoe digitaler we worden, hoe meer prikkels we moeten verwerken, wat op zich erg stresserend kan zijn. Het is nuttig om daar af en toe bij stil te staan.”

Brunel België heeft zijn hoofdkantoor in Mechelen.  De organisatie wordt in ons land vertegenwoordigd door circa 300 technische consultants op locatie die ondersteund worden door een team van een veertigtal stafmedewerkers. Brunel België levert zijn opdrachtgevers specialisten voor uiteenlopende opdrachten op zowel korte als lange termijn door middel van projectsourcing in drie Business Lines: Engineering, ICT en Life Sciences.