MECHELEN – De renvatie van de brug van de Blarenberglaan over de E19 in Mechelen-Noord is bijna klaar. Vanaf zaterdag 9 december kan het verkeer tussen de bedrijvenzones Mechelen-Noord 1 en 2 opnieuw gebruikmaken van de brug.

Binnenkort hoeft het verkeer op Mechelen-Noord dus niet langer een aanzienlijke omweg te nemen. De doelstelling van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) om de brug voor het einde van het jaar opnieuw open te stellen, wordt vlot gehaald. De brug zal eind volgende week opnieuw open zijn.

De aannemer is sinds deze week bezig met de laatste afwerkingen aan de vernieuwde brug. Woensdag worden de fietspaden op de brug geasfalteerd. Aan de onderkant van de brug gebeuren er nog afwerkingen en langs de weg worden vangrails geplaatst. Ook de wegmarkeringen worden aangebracht.

Op vrijdag 8 december worden de nieuwe leuningen van de brug geplaatst en in de nacht van vrijdag op zaterdag worden vervolgens de tijdelijke leuningen weggehaald. Op zaterdag 9 december zijn de werken volledig afgerond.

Fietsers

Op de brug is er nog een afschermende constructie tussen het fietspad en de rijweg. Een metalen constructie zal het fietspad afschermen van het gemotoriseerd verkeer. Het plaatsen van de fietspadafscheiding zal tijdens een weekend gebeuren. In afwachting van de definitieve constructie zullen tijdelijke bakens het fietspad afschermen van de rijweg.

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkte drie maanden aan de grondige renovatie van de brug die de bedrijvenzones Mechelen-Noord 1 en 2 met elkaar verbindt. De grootste verbetering is weggelegd voor fietsers. Zij beschikken voortaan over veilige en comfortabele fietspaden in beide richtingen. Daarnaast werd zowat de volledige bovenbouw van de brug onder handen genomen. Daarbij werd een nieuw wegdek aangelegd en werden nieuwe boordstenen en vangrails geplaatst. Ook de elementen waar de brugliggers op rusten, werden volledig vervangen.