Met dit zomerse weer kan een frisse pint wel smaken. Een Duvel Barrel Aged bijvoorbeeld. Brouwerij Duvel Moortgat heeft dit nieuwe bier, dat gedurende zes maanden op Amerikaanse eikenhouten bourbonvaten werd gerijpt, gelanceerd. “Het nieuwe bier is met veel respect voor de authentieke smaak van Duvel gebrouwen, maar heeft een verrassende twist”, zegt ceo Michel Moortgat van de brouwerij uit Breendonk.

Sinds november 2016 rijpt Duvel het nieuwe bier in 100 speciaal geselecteerde eikenhouten bourbonvaten. Die komen van twee gerenommeerde Amerikaanse bourbondistilleerderijen: Four Roses Distillery en Buffalo Trace Distillery uit Kentucky. Het resultaat van de rijping van zes maanden is een amber- tot okerkleurig bier met een zweem van karamel en vanille, en een licht geroosterd, intens toffeearoma. De smaak is zacht en zorgt voor een fluwelig en warm mondgevoel. Daarnaast is er een voorzichtig aanwezige aciditeit. De Duvel Barrel Aged kenmerkt zich verder door een zeer lange afdronk. Het nieuwe bier is goed te combineren met onder andere zachte romige kazen, blauwe kazen, lamsvlees, wildgerechten, chocolade, exotisch fruit, sushi en dergelijke.

In totaal heeft de rijping in de 100 vaten zo’n 24.000 flessen van 75 centiliter opgeleverd. Die zullen vanaf 30 juni te koop zijn. “De kleinere aperitiefglazen van Duvel zijn de ideale glazen om van dit bier te genieten”, geeft Brouwerij Duvel Moortgat nog mee. “Mocht u er geen bij de hand hebben, dan kan een mooi wijnglas ook.”