De jonge brouwerij De Klem van Olivier Op de Beeck uit Niel lanceert een nieuw biermerk. Na de Hellegat-bieren is er nu Rupeliaan, een amberkleurig tripel hop degustatiebier (8,5%). Rupeliaan wordt gelanceerd als het bier van de Rupelstreek.

Brouwerij De Klem is gegroeid uit de hobby van Olivier Op de Beeck, maar is al lang geen hobbyproject meer. De Nielse dorpsbrouwerij heeft al vier bieren onder het merk Hellegat (Blond, Super Blond, Bruin en Tripel) en heeft nu de Rupeliaan gecreëerd. “Dit bier is gebrouwen met karamelmouten die naast de kleur zorgen voor een volmondige, ronde smaak”, zegt Olivier Op de Beeck. “De drie verschillende hopsoorten brengen dan weer kruidigheid, maar ook florale en fruitige accenten in balans. Dit is een hoge gistingsbier, hergist op fles.”

Zoals de naam al aangeeft, wordt Rupeliaan gelanceerd als hét bier van de Rupelstreek. De icoontjes van de 5 gemeenten van de Rupelstreek (Niel, Boom, Schelle, Rumst en Hemiksem) staan zelfs op het etiket. “Op deze manier wil brouwerij De Klem haar steentje bijdragen in de promotie van De Rupelstreek.”

Toerisme Rupelstreek is hier zeer tevreden mee. Voorzitter Axel Boen: “Wie denkt aan de Rupelstreek denkt aan al de geneugten: wandelen, fietsen, varen, maar zeker ook aan genieten en proeven van al het streeklekkers, met de vele opkomende streekbieren in het bijzonder. We zijn dan ook zeer tevreden dat onze partners zoals Brouwerij De Klem mee investeren in het Rupelstreek-gevoel.”