MECHELEN/SINT-KATELIJNE-WAVER – Het Belgisch-Chinese Brother Fortune Equestrian (BFE) wil de Belgische paarden-knowhow exporteren naar China. Dit samenwerkingsverband met ondernemers en topsporters uit de paardensector investeert hiervoor de komende drie jaar 30 miljoen euro.

Een aantal Belgische hippische ondernemers, met onder meer Patrik Spits van De Dwerse Hagen in Sint-Katelijne-Waver en Lieven Devos van Linico, gaan in zee met de Chinese miljonair Wang. Zij willen met hun internationaal project Brother Fortune Equestrian alle facetten van de Belgische paarden-knowhow toepassen in China, van fokkerij en opleidingen over paardenstalmanagement tot (medische) verzorging.

De Belgische tak van Brother Fortune Equestrian, onder leiding van Patrik Spits en Lieven Devos, maakt zich sterk dat dit project extra omzet en tewerkstelling zal bieden voor heel de Belgische paardensector. “Ze willen in China onze manier van handelen en denken, alles inbegrepen. Dit project gaat veel verder dan enkel de verkoop van paarden en pony’s. China heeft ook nood aan trainers, verzorgers, medici, voeders en andere benodigdheden. Brother Fortune Equestrian kan in China de deur openen voor heel de Belgische paardensector”, aldus Patrik Spits.

Jumpingteam

De Belgische tak van Brother Fortune Equestrian stelde tevens een nagelnieuw jumpingteam samen dat wordt geleid door de voormalige olympische jumpingtopper en bondscoach jumping Dirk Demeersman. Het team bestaat uit drie zeer ervaren ruiters en een zestal beloftevolle jonge ruiters en amazones. Ze zullen deelnemen aan Europese wedstrijden en zo Brother Fortune Equestrian in de kijker zetten. Bijkomend doel is om de 16-jarige BFE-ruiter You Zhang als eerste Chinese springruiter ooit in een olympische jumpingfinale te krijgen.