broodnodigBroodNodig, de ambachtelijke bakkerij uit Hofstade die wordt geleid door bakker Marc van Eeckhout en zijn echtgenote Lutgart Lyen, krijgt het label Handmade in Belgium (HIB). Unizo reikt het label uit op 11 juni.

Het Handmade in Belgium-label biedt een garantie op de authenticiteit van het maakproces en op de kwaliteit van het ambachtelijk product. “BroodNodig verwent de klanten met de zalige geur, de warme kleur, de heerlijk verse ingrediënten en de authentieke smaak van 23 ambachtelijk bereide broodsoorten”, zegt Lutgart Lyen. “Wij garanderen brood van eigen deeg, in alle rust gerezen, artisanaal gebakken en ovenvers geleverd in de zelfbediening BroodNodig shop.” BroodNodig heeft in het Mechelse een tiental zelfbedienings-broodwinkels.

De bakkerij blijft ook innoveren. Vanaf 1 juni worden de BroodNodig-broden verkocht in broodzakken-met-uitleg. broodzakken

“Alle 23 soorten brood worden vanaf die datum verpakt in een originele, eigen broodzak die alles vertelt over het brood dat er in zit, hoe het gebakken wordt en waarom het zo apart is”, zegt Lutgart Lyen. “Met vermelding van alle ingrediënten en met een complete lijst van allergenen, zodat onze klanten weten wat ze eten.”

Op de Molenbergfeesten op de terreinen van de whiskystokerij in Blaasveld kunt u trouwens zaterdag en zondag het Mechelkorn-brood van BroodNodig proeven. Dat is gemaakt met biergist van Gouden Carolus.