Foto Oxfam Lier.

Foto Oxfam Lier.

Sinds 1 oktober is de Wereldwinkel van Lier te vinden in het winkelhart van de stad in de Antwerpsestraat 141. “Na 6 jaar in de Berlarij nummer 20 kon de Wereldwinkel daar niet langer blijven en moesten de vrijwilligers op zoek naar een ander winkelpand. Voortaan vind je de Wereldwinkel in de Antwerpsestraat”, aldus Tom Van de Vel. “In 3 maanden tijd veranderde de groep vrijwilligers een voormalige broodjeszaak in een mooie speciaalzaak voor fairtrade producten. De klanten zijn heel enthousiast over de nieuwe winkel van Oxfam Lier.”

Op de nieuwe locatie zal de Wereldwinkel meer open zijn. Er is een extra openingsdag op dinsdag en rond de middag is de winkel maar een half uur gesloten, tussen 13u en 13u30.

De verhuis en de opening worden gevierd op vrijdag 16 en zaterdag 17 oktober. Vanaf 10u tot 17u30 en op vrijdag zelfs tot 20u kunnen klanten genieten van (h)eerlijke drankjes en hapjes.

Van 7 tot 17 oktober loopt ook de Week van de Fair Trade, en dit jaar zet de Wereldwinkel cacao en chocolade in de kijker. Oxfam-Wereldwinkel Lier roept iedereen op te kiezen voor eerlijke chocolade en zo de cacaoboeren een duwtje in de rug te geven. Tot en met 17 oktober krijg je bij je aankoop in de Wereldwinkel een gratis reep biochocolade.