Brielenbrug Tisselt maandag kort gesloten

BrielenbrugDe befaamde Brielenbrug van Tisselt zal maandag twee keer kort gesloten zijn voor het wegverkeer. Dat komt omdat de dienst Elektromechanica en Telematica van de Vlaamse overheid er werken uitvoert.

De werken zullen duren van maandag 31 augustus tot en met dinsdag 8 september en worden uitgevoerd in opdracht van Waterwegen en Zeekanaal NV. De werken aan de brug over het zeekanaal Brussel-Schelde in Tisselt kaderen in een reeks werkzaamheden op verschillende bruggen, waarbij grendels worden geplaatst die bij een eventuele aanvaring van de brug moeten vermijden dat het brugdek omhoog wordt geduwd en uit balans geraakt. Het gaat dus om een preventieve maatregel om de bedrijfszekerheid van de brug te vergroten.

Om de werken op een veilige manier te kunnen uitvoeren, zijn op de startdag, maandag 31 augustus, een tweetal onderbrekingen nodig voor alle verkeer. Dat zal gebeuren rond 10.30 uur en rond 12.15 uur en zal telkens ongeveer twintig minuten duren. Gedurende deze korte periodes dient het verkeer een omleiding te volgen.

De scheepvaart zal geen hinder ondervinden tijdens de werken.

De Brielenbrug in Tisselt was vorig jaar maandenlang buiten gebruik nadat het brugdek verzakte tijdens asfalteringswerken.