Brielenbrug klaar voor jaareinde

brugDe Brielenbrug over het Zeekanaal Brussel-Schelde in Tisselt zal als alles gaat zoals gepland voor het einde van het jaar terug operationeel zijn.

Op 19 september verzakte de brug tijdens asfalteringswerken aan het wegdek. De brug zakte helemaal scheef en blokkeerde het scheepvaartverkeer. Ze werd een week later per boot weggehaald om te worden hersteld. Intussen heeft Waterwegen & Zeekanaal (W&Z) een veerdienst ingelegd voor voetgangers en fietsers en moet personen- en vrachtverkeer omrijden langs de Baeckelmansstraat. Het wegdek in die straat is al behoorlijk beschadigd door de enorme toename van het verkeer en zal moeten worden hersteld.

Intussen is de ophanging van het weggehaalde brugdeel hersteld en is het vaste gedeelte van de brug meteen ook gerenoveerd. Het ophaalbare bruggedeelte wordt meer dan waarschijnlijk op 11 december per boot van de werf van G & G in Willebroek naar de Brielenburg gevaren. Dan wordt het brugdek opnieuw gemonteerd. Dat zal wel voor hinder zorgen voor het scheepvaartverkeer. Als er geen onverwachte kinken in de kabel komen, is de brug opnieuw klaar voor gebruik voor het einde van het jaar. Als ze opnieuw geopend wordt, wordt de veerdienst stopgezet en moet het vrachtverkeer opnieuw het traject van voor het blokkeren van de brug volgen.