Brielenbrug hopelijk hersteld voor eind 2014

brugHet is intussen duidelijk dat het herstel van de Brielenbrug in de Willebroekse deelgemeente Tisselt geruime tijd in beslag zal nemen. Daarom legt Waterwegen en Zeekanaal vanaf maandag 29 september een veerdienst in voor fietsers en voetgangers. De veerdienst zal elke dag actief zijn van 6 tot 22 uur. Hij zal worden verzorgd door de firma Rivertours. De pendeldienst met bussen van De Lijn wordt maandag stopgezet.

“Waterwegen en Zeekanaal stelt alles in het werk om de herstelling van de brug rond te krijgen voor het einde van het jaar”, aldus woordvoerder Guy Muësen. Om de schade aan de Brielenbrug exact te kunnen opmeten en de herstellingen in optimale omstandigheden te laten verlopen, zal het brugdek dinsdag 30 september worden gelicht en via een ponton worden getransporteerd naar een nabijgelegen kade. Daarom is er geen scheepvaartverkeer mogelijk van dinsdag 30 september om 6 uur tot woensdag 1 oktober om 6 uur.

Intussen hebben een aantal bedrijven van de zone Kersdonk maatregelen genomen om de hinder voor de omwonenden op het traject van de omleiding zo veel mogelijk te beperken. “Eén van de logistieke bedrijven zet zijn personeel pas vanaf 6 uur aan het werk. Andere bedrijven hebben afspraken gemaakt met hun nationale leveranciers om de leveringen later dan normaal te laten plaatsvinden. Met deze inspanningen willen de bedrijven zo veel mogelijk de nachtrust van de omwonenden proberen te respecteren”, zegt algemeen directeur Frédéric Achten van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen. Een transportbedrijf op de site zal zijn chauffeurs zelfs een extra sanctie geven wanneer ze een snelheidsboete oplopen voor een inbreuk op de ingestelde zone 30 op het omleidingstraject. Bij een eventuele boete moet de chauffeur eenzelfde bedrag betalen aan zijn werkgever. Leveranciers krijgen het omleidingsplan toegestuurd. “Moeilijker ligt het voor internationaal vrachtverkeer voor Kersdonk, bijvoorbeeld door onderaannemers uit Oost-Europa. De logistieke bedrijven kunnen moeilijk inschatten wanneer die aankomen in Willebroek. Daarom vragen we de overheden om eventueel wachtparkings te organiseren, liefst vlakbij de A12”, zegt Frédéric Achten.